![]() |
Bayanlar Sorum Sizlere |
![]() |
![]() |
#1 |
izmirlihuso
|
![]() Bayanlar Sorum Sizlerekadınlar hamilelik döneminde neden her gördüğü yiyecekten canı istiyor (aş eriyor)? çok merak ediyorum yengemde rasladım bu olaya
yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
tatia27
|
![]() Hamilelik esnasında kadınların aşerme`si hemen hepimizin bir şekilde duyduğu bir konudur ![]() ![]() Beslenme uzmanları aşerme`nin, gıdanın kendisine değil, vücutta yarattığı etkiye yönelik olduğunu söylüyorlar ![]() ![]() ![]() Pek çok kadın, hamilelik esnasında tat ve koku alma duyularında değişiklik gözlemler ![]() ![]() ![]() Aşerme, bazı kadınlarda duyguların bilinç seviyesindeki, ya da bilinç altındaki karşılığı şeklinde de ortaya çıkabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Hamilelik sırasında, aşerme`nin aksi bir durum da meydana gelebilir ![]() ![]() ![]() Tüm bunların yanı sıra ortaya çıkabilecek bir diğer durum da tıpta pika olarak adlandırılmaktadır ![]() ![]() Beslenmede çelişkiler Gebelik esnasında yaşanan aşerme durumu bazen etik problemlere de sebep olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşerme`den bahsederken, çikolatadan bahsetmemek olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata yemek, beyinde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan kimyasalların salgılanmasını sağlar ![]() ![]() ![]() Kendinizi iyi hissetmek için yapabileceğiniz bir diğer şey de, düzenli egzersiz ve rahatlama teknikleridir ![]() ![]() Probleminiz aşermek değil de, bazı besinlere isteksizlik duymak olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Ne yapabilirim? Aşerdiğinizde, arzu duyduğunuz gıdayı yemekte sakınca yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Bir hafta kadar bir beslenme günlüğü tutup, ne kadar dengeli beslendiğinizi inceleyin ![]() ![]() Eğer aslında yenmeyecek şeylere karşı bir ilgi görürseniz, bunları yeme isteğinizi bastırmaya çalışın ve kendinizi yenebilir bir besinle ödüllendirin ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
tatia27
|
![]() benim bildigim aşerme vücutta eksik olan vitamin ve minarellere karşı vucudun aşırı istek duyması ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gulhan
|
![]() ya bence doğru degıl sebebını bılmıom ama bı haberde izledım ve doktor böyle bir şeyın olmadığını söylemıştı |
![]() |
![]() |
|