Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, pay, tarifi

Elmalı Pay Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Pay Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 2 ölçü pay hamuru
• 3 adet ekşi elma
• ½ bardak toz şeker
• 2 çay kaşığı tepeleme tarçın
• ½ çay kaşığı hindistancevizi
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı







Tarif
Elmaların çekirdeklerini ve kabuklarını ayıkalyın Yaprak inceliğinde dilimlere bölün ya da iri rendeden geçirin Toz şeker, un, tarçın, hindistancevizi katıp karıştırın
Pay hamurunu iki pazıya ayırın Önce büyük pazıyı 3-4 mm incelikte ve yuvarlak şekilde açın
22 cm çapındaki tepsiye veya kalıba hamuru yerleştirin Kenarlarındaki fazlalığı 1-2 parmak yukarı kaldırın
Elmalı içi hamurun üzerine yayın; 1 kaşık yağı üzerine serpiştirin Küçük pazıyı, kalıbın büyüklüğünde açıp üzerine kapatın Hamurun iki kenarını birbirine yapıştırın ve üzerinden bir iki delik açın
Orta ısılı fırında 40 dk pişirin Servisten önce üzerine pudra şeker eleyin ve ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.