Elmalı Pay Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Pay Tarifi[/b] Malzemeler • 2 ölçü pay hamuru • 3 adet ekşi elma • ½ bardak toz şeker • 2 çay kaşığı tepeleme tarçın • ½ çay kaşığı hindistancevizi • 1 yemek kaşığı un • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı Tarif Elmaların çekirdeklerini ve kabuklarını ayıkalyın Yaprak inceliğinde dilimlere bölün ya da iri rendeden geçirin Toz şeker, un, tarçın, hindistancevizi katıp karıştırın![]() Pay hamurunu iki pazıya ayırın Önce büyük pazıyı 3-4 mm incelikte ve yuvarlak şekilde açın![]() 22 cm çapındaki tepsiye veya kalıba hamuru yerleştirin Kenarlarındaki fazlalığı 1-2 parmak yukarı kaldırın![]() Elmalı içi hamurun üzerine yayın; 1 kaşık yağı üzerine serpiştirin Küçük pazıyı, kalıbın büyüklüğünde açıp üzerine kapatın Hamurun iki kenarını birbirine yapıştırın ve üzerinden bir iki delik açın![]() Orta ısılı fırında 40 dk pişirin Servisten önce üzerine pudra şeker eleyin ve ılık servis yapın![]() |
|
|
|