Karışık Meyveli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Meyveli Tart Tarifi[/b] Malzemeler • 300 gr buğday unu • 125 gr tereyağı veya margarin • 50 gr pudra şeker • 2 yumurta • 3 yemek kaşığı süt • 2 çay kaşığı baking powder bir fiske tuz Kreması: • 2 adet yumurta • 1 küçük çay bardağı toz şeker • 1 çay kaşığı vanilya • 30 gr (1 küçük kahve fin ) un• 1 bardak süt Meyvesi: • 600 gr şeftali, erik, kiraz • 1 küçük çay bardağı toz şeker • 1 çay kaşığı tarçın Tarif Un, tuz, kabartma tozunu birlikte eleyin Yağla sütü ortasında karıştırıp yumuşatın Yumurtaları kırın, pudra şeker koyun, hepsini toplayarak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin![]() Krema yapmak için 2 yumurtanın sarısını akından ayırın 1 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı un, yumurta sarısını bir kapta karıştırın Süt ve vanilya katın, sıcak suyun içinde karıştırarak pişirin 2 yumurta akını kar halinde çırpın, kremaya azar azar katıp yedirin![]() Tart hamurunun 2/3? ünü, 1/2 cm incelikte açarak tarta kalıbının içine yerleştirin Meyvelerin çekirdekllerini çıkartın, küçük parçalara bölüp hamurun üzerine dağıtın Şeker ve tarçın serpin![]() Kremayı meyvelerin üzerine yayın Kalan hamurdan yaprak ve çiçek yapıp tartın üzerine yerleştirin![]() Orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirin ![]() |
|
|
|