Şuale Krem ( Choux A La Cream) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şuale Krem ( Choux A La Cream) Tarifi[/b] Malzemeler • 1 ölçü şu hamuru Kreması: • 2 adet yumurta • ½ bardak şeker • 1 küçük çay bardağı un • 1 ½ bardak süt • 1 çay kaşığı vanilya • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Tarif 1 Bir ölçü şu hamuru hazırlayın Krema torbasına doldurup hafif yağlı bir tepsiye küçük yarım limon büyüklüğünde sıkın![]() 2 Sıcak fırında 35-40 dakika pişirin Fırından çıkartıp soğutun![]() 3 Krema bölümündeki gereçlerle, pasta kreması hazırlayın Pişen hamurların birer kenarından delin, içlerine krema doldurun![]() 4 Şeker, su ve limon suyunu ateş üzerinde karıştırarak açık sarı karamel halinegelene dek pişirin Pastaların üstünü karamele batırın Şeker donmadan üstlerineyeşil fıstık serpiştirin![]() |
|
|
|