İzgara Lüfer Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara Lüfer Tarifi[/b] Malzemeler • 1 çorba k ayçiçek yağı (ızgara telini yağlamak için) • 4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış) • 30 g (4 çorba k ) un • 1/2 çay k tuz, beyazbiber • 2 limonun suyu • 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) Tarif Önce ızgarayı yakın Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın![]() |
|
|
|