Patatesli Tombak |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Tombak* İçindekiler: 4 orta boy patates (çiğ olacak) 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 yumurta 1 yaş maya 5 çorba kaşığı toz şeker Tuz Yarım topak beyaz peynir Aldığı kadar un Süslemek için Susam-çörek otu, ince dilimlenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: 2 su bardağı ılık sütün içine mayayı koyuyoruz ve beklemeye alıyoruz Bekletirken patatesleri rendeliyoruz Yağ, yumurta,(2 yumurtanın sarısını ayır) şeker, tuz ve peyniri de patateslere ekliyoruz Sonra beklettiğimiz mayayı da karışıma ilave ediyoruz Hepsini karıştırdıktan sonra yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz Tüm bunları yapınca hamurumuzu beklemeye alıyoruz 15-20 dakika kadar bekletiyoruz Ve ardından kaşığı yağlıyoruz ve limon büyüklüğünde hamurdan parça alıp, yağladığımız elimizde yuvarlıyoruz Tepsiye dizdikten sonra ayırmış olduğumuz 2 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüyoruz Arzuya göre tombaklarımızın üzerine susam-çörek otu ve dilimlenmiş kaşar peyniri koyuyoruz 175 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz AfiYet OLsun efendim Kaynak: birtabakcom |
|