Mantarlı Sufle |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı SufleMalzemeler: 750 gr mantar 150 gr taze kaşar 45 gr tereyağı beşamel sosu 3 yumurta et suyu 1 soğan 1 diş dövülmüş sarımsak maydanoz zeytinyağı tuz karabiber Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Ufak bir tencerede 3 kaşık zeytinyağı ve 30 gram tereyağını ısıtın Kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsağı ekleyin İnce ince dilimlediğiniz mantarları, tuz ve biberle beraber ekleyin Karıştırın ve yarım saat kadar pişirin Gerektiğinde biraz et suyu ilave edin Pişme süresinin sonuna doğru ateşi kısın ve kıyılmış maydanozu ekleyin Bu arada beşamel sosu hazırlayın Küp şeklinde doğradığınız kaşar peynirinin dörtte üçünü sosa katıp ateşten alın Yumurta sarılarını birer birer ekleyin ve sürekli karıştırın Daha sonra çırpılmış yumurta aklarını da katın Derin bir fırın kabını yağlayın Karışımın yarısını dökün, sonra suyuyla birlikte mantarları ekleyin Kalan beşameli üzerine boşaltıp peynirlerin artanıyla kaplayın Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirdikten sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 5 dakika daha pişirin |
|