Bolu Usulü Tarhana Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolu Usulü Tarhana ÇorbasıMalzemeler: 100 gr yağsız kıyma 150 gr köy tarhanası 1 adet iri domates 1 çorba kaşığı tereyağ 2 kg et suyu veya su tuz Pişirme Süresi: 15 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ilave ederek karıştıp 20 dakika bekletin İnce bir süzgeçten süzün Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın![]() |
|
|
|