Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, kebabı, saksı

Kayısılı Saksı Kebabı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Saksı Kebabı




Malzemeler:

1 kilo kuzu kuşbaşı

Yarım kilo Malatya kayısısı

200 gr arpacık soğan

5 diş sarmısak

bir tutam karabiber

1 kahve fincanı tereyağı

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı şeker

1 baş büyük soğan

















Pişirme Süresi:

45 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Et, süt, ayıklanmış sarmısak ve soğan, karabiber ve tuzu bir tencereyele ateşe oturtun Normal ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin Kayısı ve şekeri tavada az tereyağında soteleyip etlere ilave edin Porsiyonlara ayırıp küçük güveçlere koyun Üzerlerini yağlı hamurla kapatıp fırına verin 15-20 dakika fırınladıktan sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.