![]() |
Mantarlı Pay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı PayMalzemeler: 8 Adet Milföy 4 Yemek kaşığı Zeytinyağı 2 Adet kuru soğan 10 Adet Mantar 4 Adet Taze Soğan 2 Adet Çarliston biber 3 diş Sarımsak 1 tatlı kaşığı Toz Şeker 1 tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber Tuz - Karabiber Üzeri için: Yumurta Sarısı - Susam Pişirme Süresi: 25 dakika 8 Kişilik Hazırlanışı: Mantarları , kuru soğanları, taze soğanları , çarliston biberlerini , sarımsakları ayıklayıp, ayrı ayrı tabaklara ince ince kıyınız, Yayvan bir tavada eytinyağını kızdırıp, içine kıyılmış kurusoğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() ![]() ![]() En son olarak Şeker, kırmızı pulbiber, tuz-karabiber ile baharatlandırıp, bir taşım kavurduktan sonra soğuması için yayvan bir tabağa alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|