Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, kalkan

Kalkan Balığı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkan Balığı




Kalkan balığı'nı fırında tandır olarak sunulmakta Ayrıca alışık oluğumuz tatta da sunmaktayız tava olarak 4kg kadar olan kalkan balıklarını ızgara'da bütün olarak pişirip servise sunuyoruz kalkan balığı lezzetiyle misina balıkta yenir kalkan balıkla ilgili bilgileri Bir dip balığı olan Kalkan kara denizin en tanınmış balıklarındandır Boğazlar, Marmara, Ege ve Akdeniz de seyrek rastlanır Gezici balık değildir Bütün hayatı dipte yatmakla geçer Batı Akdeniz, Atlas Okyanusu ve Şimal Denizinde Kalkanın diğer türleri yaşamaktadır 25–30 yıllık ömrü olan Kalkan Balığı 1 m boya erişebilir Sahillerde 5–10 mden başlayarak 300–400 m derinliklere inebilir Etçil ve fazlasıyla obur bir balıktır Erkekleri 5–6, dişileri ise 6–7 yaşlarında olgunlaşıp üremeye geçebilir Üremeleri 10°-15°C sularda Nisan'dan Haziran'a kadar sürer Milyonlarca yumurta vermesi yanında etinin lezzeti ve verimliliği ile ekonomik değeri çok yüksektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.