Küçük Patates Topları |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Küçük Patates ToplarıMalzemeler: 1 kg patates 4 kaşık sıvıyağ 1 demet maydanoz 1 kaşık nane tuz, kırmızı toz biber 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Pişirme Süresi: 15 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Patatesler yıkanıp tencereye konur bol suda haşlanır Haşlanmış patatesler soğumadan soyulur Pure makinesinden geçirilir İçine sıvıyağ, ince doğranmış maydanoz, tuz ve kırmızı toz biber ilave edilerek iyice yoğurulur Patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elle yuvarlak şekil verilerek servis tabağına konur Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir nane ile süslenerek servis yapılır |
|