Kuru Mantı |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru MantıMalzemeler: 1/2 kg un tuz aldığı kadar su İç malzemesi: 200 gr kıyma, tuz, karabiber, 1 baş soğan, tutam maydonoz Pişirme Süresi: 30 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Mantının iç malzemesi olan kıyma, tuz ve karabiberi kavurun İsteğinize göre bu karışıma, soğan ya da kıyılmış maydonoz da ilave edebilirsiniz Hazırladığınız içi bir kenara ayırınSu, un ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında mantı hamuru yoğurun Hazırladığınız hamuru dört parçaya bölün Herbirini kalınca açın Üzerlerine sıvıyağ gezdirerek üst üste birleştirin Hamuru tekrar yoğurun ½ cm inceliğinde hamurlar açın Çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin Yuvarlakların içine hazırladığınız içi koyarak, hamuru altı kulaklı bükün Hazırladığınız mantıları bol yağlı tepsiye dizinÜzerine tekrar yağ gezdirerek fırında her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin Dilerseniz sarmısaklı yoğurda batıraraki dilerseniz az et suyunda haşlayarak üzerine sarmısaklı yoğurt, kızdırılmış yağ, kırmızı biber ve nane dökerek yiyebilirsiniz |
|