İncirli Elma Turtası |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Elma TurtasıMalzemeler: 1 fincan dilimlenmiş incir 3 fincan doğranmış yeşil elma 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 1/4 fincan portakal suyu 1/4 fincan + 2 yemek kaşığı şeker 1 fincan +2 yemek kaşığı un 1/8 çay kaşığı tuz 6 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 fincan kayısı jölesi 1 çay kaşığı brendi (isteğe bağlı) 1/2 fincan krema 4 bütün incir (garnitür için) 100 gr çikolata Pişirme Süresi: 45 dakika 8 Kişilik Hazırlanışı: Turta içi: Dilimlenmiş incir, elma, portakal kabuğu, portakal suyu ve ¼ fincan şekeri geniş bir tencereye koyunuz Kapağını kapatarak, elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dak kaynatınız Tencerenin kapağını kaldırarak, tencerede bulunan sıvı buharlaşıncaya kadar pişiriniz Sonra soğumaya bırakınız Turta hamuru: Un, 2 yemek kaşığı şeker, tuz ve margarini blender veya çatal yardımı ile karıştırınız Hamur parmak ile yuvarlanabilecek kıvama getirilmelidir Hamuru turta kabına yayarak, hafif sararıncaya kadar yaklaşık 250 0C de fırında pişiriniz Soğumaya bırakınız Soğuyan turta hamuruna hazırlamış olduğunuz içi yayınız Kayısı jölesi ve brendiyi karıştırarak turta üzerine yayınız Turtayı krema kümeleri ile süsleyiniz Kremaların üzerine 4 inciri dilimleyerek yerleştiriniz Çikolatayı mikro dalga fırında 1,5-2 dak kadar eritip, hafif soğuyan çikolatayı incir ve krema üzerine sıkınız |
|