Patatesli Biftek |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli BiftekMalzemeler: Yenibahar Yarım demet maydanoz 1 çorba kaşığı sirke 5 tane 150 gramlık dana biftek 5 çorba kaşığı margarin yarım kilo patates 2 orta boy soğan yarım su bardağı et suyu tuz, karabiber Pişirme Süresi: 30 dakika 5 Kişilik Hazırlanışı: Maydanozu kıyın Patatesi yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın Biftekleri bir kapta yeni bahar, maydanozun yarısı, sirke ve tuzla karıştırın Yarım saatte bir eti çevirin ve 15 saat bekletin Bir kabın içini 2 çorba kaşığı margarinle yağlayın Patates ve soğanları yerleştirin Üzerine et suyu dökün Ocakta bir taşım kaynatın Bir tepsiye aktarın ve tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyup patatesler yumuşayıncaya kadar 45- dakika pişirin Etleri çıkarın, kalan 3 kaşık yağı tavada eritin Biftekleri tavaya koyup her iki yanını harlı ateşte birer dakika pişirin Sonra bu etleri soğan ve patateslerin üzerine dizin Tuz ve biber ekledikten sonra 200 derecelik fırında 5 dakika daha pişirin |
|