Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, poğaça, sosisli

Sosisli Mantarlı Poğaça

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sosisli Mantarlı Poğaça




* İçindekiler:
Mantar
Sosis
Yeşil Biber
Limon
Zeytinyağı
Süt
Un
Tuz
Çörek Otu
Margarin
Su
Kuru Maya
2 Yumurta

Hazırlanışı:
İlk önce mantarları doğrayıp bir kaba limon sıkarak limonlu suyun içerisine koyuyoruz

Sonrasında hamur yoğurmaya geçebiliriz bu sırada limonlu suda mantarlar kalacak

Hamur için 1 yumurtanın tamamı, 1 yumurta akı, bir su bardağı zeytinyağı ve yarım paket eritilip soğutulmuş margarini genişçe bir kaba koyalım Bu kabda hamur yapicaz

Kuru mayamızı bir su bardağı ılık(sıcağa yakın) sütün içerisine koyalım ve çaykaşığıyla karıştıralımİyice eridikten sonra kenarda biraz bekletip onu da kabımızın içine dökelim

Sonrasında cıvık ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım ve alabildiği kadar un koyalım içerisine Oldukça yağlı ama kabın hiçbiryerine yapışmayan bir hamur olacak bu

Hamur artık kıvamına geldiğinde leğenin içinde mayalanmaya bırakalım bir süre ve bu sürede içi hazırlayalım

Mantarları süzüp genişçe bir tavaya koyalım

Yağ koymaksızın altını açıp suyunun çıkmasını sağlayalım

Mantarlar iyice su verdikten sonra tavadaki suyu süzüp üzerine yağ ekleyerek küp küp doğradığımız sosisleri ve biberleri atalım İyice kavuralım Biberleri bu yumuşak malzemelerle beraber atmamızın sebebi erimemeleri veya yanmamaları biraz diri kalmaları için Poğaçanın içinde bizim işimize gelir

Karışım yanmadan ocaktan indirelim ve biraz kaşıkla karıştırarak soğumasını sağlayalım

Sonra hamuru alıp bir avcumuzun içi kadar küçük küçük parçalar koparıp içlerini bu karışımla dolduralım ve minik toplar yapıp önceden yağladığımız tepsimize dizelim

Bu şekilde hamuru bitirdikten sonra (ben hamuru ve içi bitiremedim bu şekilde birde pizza yaptım birazdan geliyor tarif)

Üstlerine ayırdığımız bir yumurtanın sarısını sürelim ve çörek otu serpelim tek tek

Fırına verip ortalama 20 dakika 200 derece fırında pişirelim

Sonrasında milletin nasıl parmak yediğini izleyelim

Afiyet bal şeker olsun efenim

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.