Bademli Armutlar |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli ArmutlarMalzemeler: 500 ml beyaz şarap 75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş 40 gr şeker 1/4 çay kaşığı tarçın 2 diş karanfil 6 sert armut Portakal kabuğu, ince şeritler halinde 1/2 limonun suyu 3 yemek kaşığı kavrulmuş badem Pişirme Süresi: 40 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: 1 Porsiyon: 125 Kalori Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın Hemen diklemesine tencerenin içine koyun Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20-30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin Armutların dibinden ince bir dilim kesin Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin |
|