Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlar, bademli

Bademli Armutlar

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Armutlar




Malzemeler:

500 ml beyaz şarap

75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş

40 gr şeker

1/4 çay kaşığı tarçın

2 diş karanfil

6 sert armut

Portakal kabuğu, ince şeritler halinde

1/2 limonun suyu

3 yemek kaşığı kavrulmuş badem
















Pişirme Süresi:

40 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

1 Porsiyon: 125 Kalori

Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın
Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın Hemen diklemesine tencerenin içine koyun Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20-30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin Armutların dibinden ince bir dilim kesin Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın
Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.