Zeytinyağlı Barbunya Pilakisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Barbunya PilakisiMalzemeler: 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 1 1/2 domates 1 1/2 patates 1 1/2 soğan, ince kıyılmış 1 havuç 1 kereviz 2 diş sarmısak 250 gr barbunya su tuz Pişirme Süresi: 45 Dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Barbunyaları bir gece önceden ıslatın Ertesi gün iyice yıkayıp süzün ve bol suda haşlayın![]() Sebzeleri soyup küçük küçük doğrayın Sarmısağı ince ince dilimleyin Bir tencereye yağı koyup kızdırın ve içine soğanı, sarmısağı ilave edip 2 dakika karıştırarak kavurun Havucu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve barbunyaları ilave edin Domatesi, tuzu, suyu ve toz şekeri koyarak ağır ateşte 1/2 saat kaynatın Soğutup üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin![]() |
|
|
|