İçli Köfte (Osmaniye) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Köfte (Osmaniye)* İçindekiler: Dışı: - 1/2 kg köftelik ince bulgur - 1 su bardağı irmik - 1 yumurta - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı karabiber - 3-4 dal maydonoz - tuz,üç yemek kaşığı un - 150 gr iki kez çekilmiş yağsız dana kıyma İçi: - 500gr orta yağlı kıyma - 500gr soğan - yarım demet maydonoz - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı karabiber - tuz - 100gr tereyağı Hazırlanışı: İçin hazırlanması: Kıyma hafif kavrulup tereyağ eklenir Bir iki dakika kavrulup soğan eklenir Soğanlar pişinceye kadar kısık ateşte ağzı kapalı pişirilir Baharatlar,tuz ve maydonoz eklenip 2dk daha kavrulur İyice soğutulur Dışın yapılışı: Bulgur sıcak suyla hafif ıslatılır 10dk bekletilir Baharatlar, irmik, yumurta ve çok ince doğranmış maydonoz iyice yoğrulur Soğuyan karışıma ince çekilmiş kıyma ve un katılıp iyice yoğrulur Arada su katılarak yumuşak bir hamur elde edilir Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp içi parmakla oyularak bir fincan gibi şekil verilir İç harcı kuru köfte gibi sıkılarak hamurun içine konup ağzı kapatılır Islak elle şekilverilir Pişirilmesi: İster sıvı yağda kızartılır İsterseniz tuzlu ve limonlu kaynayan suda köfteler yüzene kadar(3-5 dk) haşlanır Sıcak servis yapılır Antep ve Maraş usulü : köftenin içinde ceviz konulur![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|