![]() |
Balın Yapısı Nasıldır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balın Yapısı NasıldırBal karmaşık bir yapıya sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() Balın Bileşimi Şekerler : Balda bulunan şekerler in dağılımı şöyledir: • Monosakkaritler • Disakkaritler • Trisakkaritler • Kompleks Şekerler Bu şekerlerin çoğu nektarda bulunmaz, balın olgunlaştırılması sırasında arılar tarafından eklenen enzimler sonucunda ya da asit şeker reaksiyonu sonucunda oluşmaktadır ![]() Asitler : Balın yapısını oluşturan diğer bir madde asitler dir ![]() ![]() ![]() Proteinler : Balda bulunan proteinler beslenme açısından önemli olup protein yapıtaşı olan aminoasitler içerdiği tespit edilmiştir ![]() Mineral Madde : Balda mineral madde çok fazla olmamakla birlikte mineral alımını artırmak için kimi diyetlerde şeker yerine verilebilmektedir ![]() Vitaminler : Vitaminler e gelince balda bulunan en önemli vitaminler; Tiamine (B1), Ribolavin (B2), Askorbik asit (Vitamin C), Pridoksin (B6), Pantotenik asit (B5) ve Nikotinik asit (B3)'dir ![]() ![]() ![]() Bitki Pigmentleri : Bal aynı zamanda koku ve tat veren maddeler ile renk veren bitki pigmentleri ni de yapısında bulundurur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|