Havuç Borani |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç BoraniMalzemeler: 500 gram orta boy havuç 6-7 diş sarmısak 1 yemek kaşığ pirinç 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı limon suyu tuz Pişirme Süresi: 20 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Havuçları yıkayın, kazıyın, yarım santim kalınlığında yuvarlaklar halinde doğrayın Sarmısakların kabuklarını soyun, bütün bırakın Pirinci yıkayın, süzün Kapaklı yayvan bir kaba 2 kaşık zeytinyağını koyun, kızdırın, havuçları ve sarmısakları ekleyin, tahta kaşıkla devamlı çevirerek fazla kuvvetli olmayan bir ateşte beş dakika kadar kavurun, sonunda toz şekerini serpin, karıştırın Havuçların üzerini örtecek kadar sıcak su, limon suyu ve tuzu ekleyin, 2-3 dakika kaynatın Pirinci katın, karıştırın, ateşi kısarak havuçlar yumuşayıp pirinçler şişene kadar arada bir karıştırarak pişirin, suyu eksilirse sıcak su ilave edin Ateşi söndürünce kalan iki kaşık zeytinyağını gezdirin ve soğumaya bırakın |
|