![]() |
Saray Usülü Dana Mahmudiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray Usülü Dana MahmudiyeMalzemeler: 2 kg ![]() 2 çorba kaşığı Un 200 gr ![]() 4 diş sarmısak 2 adet orta boy soğan 2 adet taze soğan 1/2 tatlı kaşığı yeni bahar 500 gr ![]() 250 gr ![]() 1/2 adet minik tarçın kabuğu 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı) Tuz, karabiber Pişirme Süresi: 45 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: ETİ PİŞİRİRKEN: Tencerede tereyağını eritip minik küpler halinde doğranmış soğan ve sarmısaklarla birlikte kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Etler kaynamaya başladığında ateşi kısığa alıp pişirmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Kuru kayısıları doğrayıp sıcak suyun içinde bir süre dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Tabaklara servis ettiğiniz dana mahmudiyenin üstüne kırmızı biberli tereyağını ve bademleri ekleyip servise sunabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|