Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bal, hasadı

Bal Hasadı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Hasadı




Bal hasadında dikkat edilecek hususlar : Ballar pazarda öncelikle süzme (granül, likit), petekli (****iyon, kesilmiş petekli) olmak üzere iki grupta pazarlanmaktadır Bal hasadı pazardaki hedeflere göre yapılabilir


Ancak hasat yapmadan önce balın olgunlaşmış olmasına dikkat etmek gerekir Bunun için bal sırlanır sırlanmaz ballıklardan alınır Süzme bal üretimi için peteklerin en az üçte ikisi sırlanmış olmalıdır Bal kaynağına göre ayrı ayrı hasat edilmelidir Kaplara ayrı ayrı konulmalıdır Kapların üzerine kimlik numaraları yazılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.