![]() |
Güneydoğu Usülü Hindi Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güneydoğu Usülü Hindi ŞişMalzemeler: 12 adet But Çöp Şiş 1 çorba kaşığı Yoğurt 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet soğan 2 diş sarmısak Tuz Meyhane pilavı: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 çorba kaşığı taze kıyılmış maydanoz 1 adet soğan 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 60 gr ![]() Pişirme Süresi: 45 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Hindi but şişleri sıvı yağ, yoğurt, domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, karabiber, soğan suyu ve dövülmüş sarmısak ile harmanlayın ![]() ![]() Bir tencerede tereyağını eritip piyaz doğranmış soğan ve sivri biberleri soteleyip ayıklanıp yıkanmış bulguru kıtırlaşıncaya kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız hindi şişleri ızgarada veya tavada pişirip yanında meyhane pilavı, roka yaprakları, limon ve turp dilimleri , ızgara edilmiş domates ve biber ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|