Cipsli Barbunya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cipsli BarbunyaMalzemeler: 450 gr kıyma1 büyük kuru soğan 1 çay kaşığı kekik 3 çay kaşığı toz kırmızıbiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı şeker 2 su bardağından biraz fazla diri haşlanmış barbunya fasulyesi (450 gr ) 2 su bardağı domates püresi (400 gr )1 1/2 su bardağı konserve mısır (300 gr )1/2 taze kırmızıbiber 1/2 yeşil dolmalık biber Mısır cipsi 1/2 su bardağından biraz fazla robotta rendelenmiş cheddar peyniri (120 gr ) Pişirme Süresi: 45 dak 6 Kişilik Hazırlanışı: Geniş bir tavada 1/2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve soğanları kavurun Kıymaları ilave edin ve iyice pişip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin Kavrulmuş kıymaya diri kalacak şekilde haşlanmış barbunya fasulye, şeker, kekik, kırmızıbiber, mısır ve domates püresini ilave edin Arada bir karıştırarak 25 dk kadar kısık ateşte pişirin (Pişirdiğiniz yahninin suyunu iyice çekmiş olması gerekir) Tavanızı ateşten alın, mısır cipslerini yahninizin üzerine dizin ve cipslerin üzerlerine cheddar peynirini serpin Tavanızın üstünü örtün ve peynir iyice eriyinceye kadar 2-3 dk daha pişirin *Servis yaparken cipslerin üstüne kıyılmış yeşillik, domates küpleri ve krema ilave edebilirsiniz ![]() |
|
|
|