Burma Tel Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Burma Tel KadayıfMalzemeler: 750 gr kadayıf500 gr tereyağ250 gr ceviz veya yeşil fıstık Surubu: 750 gr toz şeker2 su bardağı su 1/2 limon Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Kadayıfın bir kısmını ayırıp uzunlamasına yayın İçindeki hamursu kısmı temizleyin Kadayıfın ortasına 2 kahve fincanı ceviz veya yeşil fıstığı uzunlamasına yerleştirin Kadayıfın bir ucunu cevizlerin üstüne kapatıp devamlı çevirerek ince uzun boru biçimine getirin Ortadan itibaren çevirerek daire biçiminde sarıp tepsinin ortasına yerleştirin Kalan kadayıfı da aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştirin Yağı yakmadan kızdırın ve kadayıfın üstüne gezdirin Fırında kızarana kadar pişirin Alt üst yaparak diğer yüzünüde kızartın Şurubunu ılıkken üzerine gezdirin Soğuduktan sonra servis yapın![]() |
|
|
|