![]() |
Patlıcan Oturtması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Oturtması* İçindekiler: PATLICAN PATATES SIVRI BIBER DOMATES SALCA TUZ KARABIBER KIRMIZI BIBER SARMISAK KIZARTMAK ICIN YAG Hazırlanışı: ılk once patlıcanları dograyıp tuzlu suyun ıcınde 20dkka bekletıyoruz(acısını vede rengını alsın dıye) patlıcanları beklerken kıymayı tavaya alıp sarımsakbaharat tuzla kavuruyoruz sonrada salcayı katıp ocaktan alalım ![]() patateslerı bıraz kalın olmak sartıyla halka halka dograyalım bıberlerıde ayıklayalım bunların hepsı hazır olunca ılk patateslerı sonra bıberlerı enson patlıcanları sudan sıkarak cıkardıktan sonra kızartalım ve kızaran patateslerı soguksuyun ıcıne koyalım(cekmıs oldugu fazla yagı bırakıyor)ve soguk sudan sonra hafıfce sıkarak yapacagımız kabın ıcıne ılk patlıcanları bır sıra yerlestırelım ıkıncı kata patates ucuncu katada kıymayı serdıkten sonra sus olarak kızaran bıberlerı ve ınce dogranmıs domatesı sus yapıp ocaga verıyoruz kısık ateste cevıre cevıre pısırıyoruz ve agız tadıylada yıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu arada sıze puf noktası patlıcan kızatmalarında budedıgım teknıgı uygularsanız hem hafıf hem tadında acılık olmaz AFİYET OSSSSSSSUN&lt!-- google_ad_section_end --&gt Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|