Kalktım Sana Kek Yaptım(: |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalktım Sana Kek Yaptım(:* İçindekiler: kakao un yumurta vanilya kabartma tozu yağ yoğurt Hazırlanışı: ablam bugün elife ablanın puf kekinde belirtmiş olduğum kek kalıbını kullanarak kek yapmış tevafuk ![]() eve geldiğimde nası sevindim anlatamam,, bahçeye de kek kokuları yayılmıştı,, pek canım istemişti![]() meğer kokular bizdenmiş![]() önce 2 yumurtanın sarısı ve 1 s bardağı şekeri karıştıryoruz![]() üzerine 1 s bardağı sıvı yağ ve 1 s bardağı yoğurduda ekleyip karıştırmaya devam![]() sonra un,kabartma tozu,vanilya ve kakoyuda ekliyoruz karıştırıyoruz![]() en son olarak yumurtadan ayırmış olduğumuz beyazlarını farklı bir kap da çırpıyoruz(krem şanti gibi olana kadar) ve yumurtanın da beyazını kek harcımıza ekleyip karıştırıyoruz![]() neden beyazları bu şekilde yaptık derseniz oktay ustadan duyduğum bir bilgi bu,,kekin daha çok kabarmasını sağlıyor![]() ) kalıbımıza döküyoruz ve pişiriyoruz![]() soğuk süt ile tüketirsek de güzel oluyor yorgunluğun üzerine ![]() martılar sütlüyse hala,,hala kakaoluysa kekler, obur olduğum içindiiiiirrr :P Kaynak: birtabak com |
|
|
|