Yayla Çorbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla Çorbasi* İçindekiler: 1Çay bardağı pirinç 2 Su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 kahve fincanı un 1 çay bardağı süt Su Nane Tereyağı Tuz Hazırlanışı: Tencereye pirinç ve suyu alıp pirinçler yumşayana kadar pişirin Ayrı bir kapta yoğurt,yumurta,süt ve unu çırpın![]() tenceredeki kaynamış sudan 2 kepçe yoğurtlu karışımın içine döküp karıştırın Sonra yoğurtlu karışımı ocak üstünde kaynayan pirince ilave edip kaynamasını sağlayın Tuzunu ayarlayıp kısık ayarda pişirin![]() Tavaya tereyağını alıp eritin üzerine naneyi ilave edip karıştırın Daha sonra yağı çorbanın üzerine döküp 1-2 dakika kaynatın ![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|