Ashak Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ashak TarifiMalzemeler : 250 gr un 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı ılık su tuz 1 demet kuşkonmaz 1 adet enginar konservesi parmesan rendesi Yapılışı : Unun ortasına yağ, tuz ve su konur ve hızla yoğurulur 30 dakika sıcak bir yerde beklemeye bırakılır Kuşkonmazlar temizlenip sıcak suda 2 dakika haşlanır Tavaya biraz zeytinyağı konur, doğranmış kuşkonmazlar ve enginarlar 2-3 dakika kavrulur, tuz ve karabiber eklenir, soğumaya bırakılır Hamur 3'e ayrılır Her biri dikdörtgen şeklinde olabildiğince ince açılır![]() Biraz zeytinyağı ile yağlanıp, hazırlanan iç konulur,üzerine parmesan rendesi serpilir, rulo şeklinde katlanır, üzeri tekrar yağlanır 180 derece sıcak fırında 30-40 dakika pişirilir![]() Afiyet Olsun ! |
|
|
|