Açma Börek |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Açma Börek4 Su bardağı un 2 Yumurta 1 Su bardağı yoğurt 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Paket kabartma tozu 1 Su bardağı süt 1 yumurta sarısı 250 gr eritilmiş margarin Tuz İç Malzeme İçin: 1 kg pırasa 250 gr kıyma 2 Çorba kaşığı margarin Yarım demet maydonoz Tuz Karabiber Mutfak Zorluk 3 Süre 30 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem ___________ Hazırlanışı Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin 2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın Unu derin bir kaba alın Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Sıcak servis yapın |
|