![]() |
Şatobrian Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şatobrian TarifiMalzemeler : 2 kişi için: 350-400 gr sığır fletosu az tuz bir tutam karabiber 3 çorba kaşığı rafine yağı 2 adet sapı kesilmiş mantar 2 adet küçük domates 4-5 yaprak su teresi yada maydanoz Sos Bernez Sos bernez için: 1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan 4 adet ezilmiş tane karabiber ½ kahve fincanı sirke 1 çorba kaşığı su 2 yumurta sarısı 1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı ¼ limon suyu az tuz 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Yapılışı : Sığır fletosunu gerekirse vurarak biraz yassılaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos bernez hazırlanışı :Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|