Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayseri, mantisi

Kayseri Mantisi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Mantisi




Malzemeler:

6 kişilik


Hamuru için:


* 3 su bardağı un

* 1 yumurta

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 kahve fincanı su


İçine:


* 200 gr kıyma

* 1 adet kuru soğan

* tuz, karabiber


Üzerine:


* 2 çorba kaşığı tereyağ

* 1 çorba kaşığı salça

* kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik)

* 8 su bardağı su (haşlamak için)

* 5 diş sarımsak

* yarım kilo yoğurt


Yapılışı:


1 Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım)

2 soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım

3 Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim

4 daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 15-2 cm kareler keselimkıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım

5 katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz Uzun süre dayanır) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın

6 Suyu tencereye alıp kaynatın

7 Kaynayan suyun içine mantıları salın Ara ara yapışmaması için karıştırın Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin

8 Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın Tencerenin altını kapatın Güzelce karıştırın

9 Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Kayseri Mantisi

Eski 07-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Mantisi




Malzemeler:

6 kişilik


Hamuru için:


* 3 su bardağı un

* 1 yumurta

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 kahve fincanı su


İçine:


* 200 gr kıyma

* 1 adet kuru soğan

* tuz, karabiber


Üzerine:


* 2 çorba kaşığı tereyağ

* 1 çorba kaşığı salça

* kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik)

* 8 su bardağı su (haşlamak için)

* 5 diş sarımsak

* yarım kilo yoğurt


Yapılışı:


1 Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım)

2 soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım

3 Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim

4 daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 15-2 cm kareler keselimkıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım

5 katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz Uzun süre dayanır) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın

6 Suyu tencereye alıp kaynatın

7 Kaynayan suyun içine mantıları salın Ara ara yapışmaması için karıştırın Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin

8 Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın Tencerenin altını kapatın Güzelce karıştırın

9 Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Kayseri Mantisi

Eski 07-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Mantisi




Malzemeler:

6 kişilik


Hamuru için:


* 3 su bardağı un

* 1 yumurta

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 kahve fincanı su


İçine:


* 200 gr kıyma

* 1 adet kuru soğan

* tuz, karabiber


Üzerine:


* 2 çorba kaşığı tereyağ

* 1 çorba kaşığı salça

* kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik)

* 8 su bardağı su (haşlamak için)

* 5 diş sarımsak

* yarım kilo yoğurt


Yapılışı:


1 Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım)

2 soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım

3 Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim

4 daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 15-2 cm kareler keselimkıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım

5 katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz Uzun süre dayanır) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın

6 Suyu tencereye alıp kaynatın

7 Kaynayan suyun içine mantıları salın Ara ara yapışmaması için karıştırın Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin

8 Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın Tencerenin altını kapatın Güzelce karıştırın

9 Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.