Kısır (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kısır (6 Kişilik)Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur 1 demet taze soğan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 2 tatlı kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı biber salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı pulbiber 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 limonun suyu Salata yaprakları HAZIRLANIŞI : Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın Bulguru bir tencereye koyun Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin![]() Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın ![]() Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın ![]() |
|
|
|