Kalbura Basma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalbura Basma![]() 1 hamur malzemeleri:* 1 paket yumuşak margarin * 3 su bardağı un * 1 veya 2 kaşık yoğurt * 2 yemek kaşığı sıvıyağ * 1 yumurta * 1 paket kabartma tozu 2 içine:* 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 3 şerbet malzemeleri:* 2,5 su bardağı toz şeker * 2,5 su bardağı su * 1/4 limonun suyu şerbetin hazırlanması: 1 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın![]() hamurun hazırlanması: 1 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin![]() 2 hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin![]() 3 kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 180C'de 10-15 dakika pişirin sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin üzerleri kızarınca fırından çıkarın sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün![]() |
|
|
|