Ceviz Tatlısı Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ceviz Tatlısı TarifiMalzemeler : 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet eritilmiş sana yağı 1 su bardağı su Un Kabartma tozu İçi için : 250 gr ceviz içi Tarçın Şeker Şerbeti için : 4 bardak su 3 bardak şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı : Sıvı yağı, eritilmiş sana yağını, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin Cevizi bir kabın içerisinde iyice ezin İçine tarçın ve şekeri karıştırın Hamuru küçük parçalara ayırıp içine karışımı ilave edip poğaça seklinde kapatın200 C fırında yarım saat pişirin Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin |
|