![]() |
Rumeli Paçası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rumeli Paçası Tarifi[/b] Malzemeler ? 1 kibrit kutusu kadar margarin ? 3 yemek kaşığı un ? 1 yumurta ? 1 çay kaşığı tuz ? 4 su bardağı et suyu ? 1 tatlı kaşığı sirke ? 2 diş sarımsak Sosu için ? 100 gr kıyma ? Çeyrek paket margarin ? 1 yemek kaşığı salça Tarif Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun ![]() Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın ![]() Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|