Beyran Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyran Tarifi[/b] Malzemeler • 1 kg kemikli gerdan, • 300 gr pirinç • 100 gr yaprak biber, • 100 gr tuz, • 50 gr karabiber, • 10 diş sarımsak, • 100 gr beden yağı (iç yağı) Tarif Bir tencerede 1 kg et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir Başka bir tencerede 300 gr pirinç haşlanır, 15 dakika daha sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara konur Pirinç üzerine 200 gr et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır, kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur |
|