Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eylülacının, tarihi

12 Eylül...Acının Tarihi...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

12 Eylül...Acının Tarihi...

Her ne kadar bugünlerde ergenekon zımbırtısının sesi çoğalsa da, daha da çoğalacağa benziyor ergenekon zımbıtısı diyorum çünkü kafam bi türlü kontrgerilla-derin devlet denen şeyin bu kadar ucuz olacağını almıyormesela selanik'te bi türk öğrencinin (Selanik Üniversitesi Siyasal Bilgileri öğrencisi Oktay Engin'in Atatürk'ün Selanik'teki evine bomba attığı iddia edilmiş ve gıyabında mahkum edilmiştirayrıca 22 Şubat 1992 - 18 Eylül 1993 tarihler arasında Nevşehir Valiliği yapmıştır)

Atatürk'ün evine bomba atmasıyla başlayan ve 6-7 eylül 1955'de İstanbul'da Rum-Ermeni ve Yahudilerin oturduğu ev ve işyerilerini yağma ve talan etmeyle sonuçlanan olaylardan tutun da,emekçilerin üzerlerine ateş açılarak büyük bir kargaşa ortamının yaratıldığı kanlı 1 mayıs'a (1977), istanbul üniversitesinden çıkan öğrencilerin üzerine bomba atılan 16 mart (1978) katliamından (16 mart katliamında ihmali iddia edilen Reşat Altay da Hrant Dink cinayeti işlendiğinde Trabzon Emniyet Müdürü) özdemir sabancı suikastine kadar bir dizi olayı gerçekleştiren,yardım ve yataklık eden örgütün, bu adı geçen ergenekon iddianamesinde adı anılanların yiyemeyecekleri haltlar olduğu artık malumumuz

Ergenekon'un basın yoluyla cilalanması işlemi sırasında,bizim geçmişte de duyduğumuz-bildiğimiz şeylerin dışında,bugüne kadar su yüzüne çıkmayan bilgiler de ortalığa saçılmaya başladıözellikle 12 eylül'e uzanan ve yaklaşık 3 yıl süren iç savaş (77-80) süresince,şiddeti körüklemek ve bir DARBEnin koşullarını hazırlamak için ne tür hamleler yapıldığı gün gibi ortaya çıkıyor

Bugün sağduyulu bi biçimde geriye dönüp baktığımızda,12 eylül'ün bizlerden aslında neler götürdüğünü daha iyi anlayabiliyoruzbizden ekonomik,elle tutulur şeylerin dışında da şeyler çalındı24 ocak kararları uygulanırken, duygularımız köreltildi aslındabizlere işkence yapılırken, daraağaçlarına gönderilirken biz, asıl hedef ruhumuzdu bizimtüm yapılan hazırlıklar,faaliyetler bunu işaret ediyorbenliksiz,ruhsuz bir toplum ve gençlik yapılmaya çalışıldık geçen zaman içerisinde

Bugün DENİZ FENERİ soruşturması kapsamında suçlananların desteğinin %40ları aşmasının da,cemaat liderlerinin servetlerinin milyar dolarları geçmesinin de ötesinde bi sonuç bu bugün ergenekon soruşturması kapsamında üç-beş paşa, paşa paşa cezaevinde yatıyorlar belki çoğu tek bir gün bile ceza almadan çıkacaklar oradan tek suçları darbe yapmayı başaramamak mı olacak? peki ya marmaris'te bir bilen edasıyla oturup,bu ülkenin geleceğine ipotek konmasını sağlayan kudretli(!) ve ressam(!) ve siyasetçi(!) ve din adamı(!) (hatırlayanlar bilir,80 sonrasının topluma ihtilali anlatma-yedirme toplantılarında bu zaat kurandan sureler okumayı pek severdi)

böyle paşa paşa ömrünün sonuna kadar, bizlere yaşattıklarının bedelini ödemeden mi yaşayacaktır?şimdi neredeyse "bi ayağı çukurda bi adamdan,bi yaşlı,ihtiyar,zavallı birinden ne istiyorsun?" diyenlerinizi duyar gibiyim 12 eylülü ve eylülcüleri yargılamanın çekilen acıları geri döndürmeye yetmeyeceğini hepimizi biliyoruz kaybettiğimiz dostları geri getirmeyeceğini de sadece tarihe bir not düşmek istiyoruz bu vesileyle geç de olsa darbeyi yargılayabildik demeyi, geç de olsa darbeyi yapanların suçluluğunu haykırmayıdaha insan olmayıÜniversitede görevli 120 öğretim üyesi ve 47 hâkimin işine son verildi400 gazeteci için toplam 4 bin yıl hapis cezası istendiGazetecilere 3 bin 315 yıl 6 ay hapis cezası verildi31 gazeteci cezaevine girdi300 gazeteci saldırıya uğradı3 gazeteci silahla öldürüldüGazeteler 300 gün yayın yapamadı13 büyük gazete için 303 dava açıldı39 ton gazete ve dergi imha edildiCezaevlerinde toplam 299 kişi yaşamını yitirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com