![]() |
Hazret-İ Ali’Nin Kızkardeşi: Ümm-İ Hânî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazret-İ Ali’Nin Kızkardeşi: Ümm-İ HânîPeygamber efendimiz hicretten bir yıl önce Tâif’e gidip, Tâif halkına bir ay nasîhat edip, onları îman etmeye dâvet etmişti ![]() ![]() Misâfir geldim Çok üzgündü ve her taraf düşman doluydu ![]() ![]() ![]() ![]() - Kimdir o? - Amcanın oğlu Muhammed’im, kabûl edersen, misâfir geldim ![]() - Senin gibi doğru sözlü, emin, asil, şerefli misâfire can fedâ olsun ![]() ![]() ![]() - Yiyecek, içecek istemem ![]() ![]() ![]() Ümm-i Hânî, Resûlullahı içeri alıp, bir hasır, bir leğen, ibrik verdi ![]() ![]() ![]() Ümm-i Hânî düşündü ki; “Amcasının oğlunun Mekke’de düşmanları çok, hatta öldürmek isteyenler var ![]() ![]() ![]() Resûlullah efendimiz, o gün çok incinmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra Cebrâil aleyhisselâm gelip, ayağının altından öperek uyandırdı ![]() ![]() Ertesi sabah Peygamber efendimiz Ümm-i Hânî’ye, gece mîrâca çıktığını anlattı ![]() - Ey amcamın oğlu! Sakın bunu Kureyşlilere söyleme! Onlar seni yalanlarlar ve seni üzerler ![]() Peygamber efendimiz buyurdu ki: - Vallahi ben bunu onlara söyleyeceğim ![]() Îman etti Ümm-i Hânî, kocası Hübeyre bin Ebî Vehb’in müşrik olması sebebiyle, hicret sırasında îman etmemiş olarak Mekke’de kalmıştı ![]() ![]() ![]() Ümm-i Hânî ise Kureyş kadınlarından on kişilik bir grupla Peygamberimizin yanına gelip, Müslüman oldu ![]() ![]() Ebû Tâlib’in kızı ve Hazret-i Ali’nin kızkardeşi olan Ümm-i Hânî’nin asıl adı Fakite idi ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|