|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
amir, bin, ebu, hanzala, meleklerin, sahabi, yıkadığı |
![]() |
Meleklerin Yıkadığı Sahâbî: Hanzala Bin Ebû Âmir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meleklerin Yıkadığı Sahâbî: Hanzala Bin Ebû ÂmirHanzala Bedir gazâsında bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() Hanzala geceyi Medîne’de hanımının yanında geçirmek için Resûlullahtan izin istedi ![]() ![]() ![]() ![]() Ne lüzûm vardı? Yola çıkacağı sırada, hanımı Cemîle, orada bulunan kavminden dört kişiyi çağırdı ve Hanzala ile evlendiklerini söyleyip, onları şâhid tuttu ![]() - Buna ne lüzûm vardı? Cemîle dedi ki: - Rü’yâmda semânın açıldığını ve Hanzala içeri girdikten sonra kapandığını gördüm ![]() Peygamberimiz Uhud’da harp için safları düzeltirken Hanzala yetişti ve Eshâb-ı kirâm arasına karıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Hanzala, Ebû Süfyân’ın önünü kesti ![]() ![]() ![]() - Ey Kureyş, ben Ebû Süfyân’ım! Hanzala beni öldürecek, yetişin, diye sesi çıktığı kadar bağırmaya başladı ![]() Müşriklerden birçokları Ebû Süfyân’ın sesini işittikleri hâlde, kendi canlarının derdine düştüklerinden hiç aldırış eden olmadı ![]() ![]() Hanzala mukâbele etmek istedi ![]() ![]() - Ben Hanzala’yı meleklerin gökle yer arasında, gümüş bir tepsi içinde, yağmur suyu ile yıkadıklarını gördüm ![]() Ebû Useyd Sa’îd diyor ki: “Gidip Hanzala’ya baktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hanzala bizdendir Hazret-i Hanzala Uhud’a yetişmek için çok acele edip, yetişememek korkusu kendini kapladığından, acele ile gusletmeyi unutmuştu ![]() ![]() ![]() Hanzala bi’setten ya’nî Peygamber efendimizin da’vetinden önce de îmân sâhibi olup, Allahın birliğine inanır, putlara tapmazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|