Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
binti, cahş, efendimizin, halasının, hamne, kızı, peygamber

Peygamber Efendimizin Halasının Kızı: Hamne Binti Cahş

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamber Efendimizin Halasının Kızı: Hamne Binti Cahş

Ası Ümeyme binti Abdülmuttalib’in kızıydı Aynı zamanda Resulullah efendimizin hanımlarından Zeyneb binti Cahş’ın kardeşiydi Böylece Resulullahın baldızı olma şerefini kazanmıştı

İslâmiyetin ilk yıllarında müslüman olmuştu Peygamberimize bütün kalbiyle bağlıydı Büyük sahabîlerden Musab bin Ümeyr ile evliydi Birlikte mesut bir hayat yaşıyorlardı

Kocası, dayısı ve kardeşi şehit oldu
Hazret-i Musab, Uhud savaşına katılmış, çok büyük kahramanlıklar göstermişti Neredeyse büyük bir zafer kazanılacaktı Fakat Resulullahın yerleştirdiği okçuların yerlerini terk etmesi üzerine, savaşın akışı değişti Müslümanlar dağılır gibi oldular Hatta Resulullahın şehit edildiği şayiası yayıldı

Medine’de bulunan kadın sahabîler bunu haber alır almaz, cepheye koştular Bunlar arasında Musab bin Ümeyr’in hanımı Hamne de vardı Bu hanımlar Resulullahın sıhhat haberini alınca, çok sevindiler

Fakat, Hazret-i Musab bu savaşta şehit olmuştu Ayrıca Hazret-i Hamne’nin kardeşi Abdullah bin Cahş ve dayısı Hazret-i Hamza da şehadet mertebesini kazanmıştı Bu haberi Hamne’ye, Peygamber efendimiz vermek istiyordu Hamne yanına geldiğinde buyurdu ki:
- Ey Hamne, sabret ve Allahtan sevabını bekle!
- Kimin için sabredeyim ya Resulallah?
- Dayın Hamza için
- Bizler Allahın kullarıyız ve ona döneceğiz Allah ona rahmet ve magfiret etsin Onu şehitlik sevabıyla sevindirsin ve müjdelesin

Peygamberimiz tekrar buyurdu ki:
- Ey Hamne, sabret ve Allahtan sevabını bekle!
- Kimin için sabredeyim, ya Resulallah?
- Kardeşin Abdullah için
- Bizler Allahın kullarıyız ve ona döneceğiz Allah ona rahmet ve magfiret etsin Onu şehitlik sevabıyla müjdelesin ve sevindirsin

Bundan sonra, Peygamberimiz yine buyurdu ki:
- Ey Hamne, sabret ve mükâfatını Allahtan bekle!

Hazret-i Hamne bu sefer merakla tekrar sordu:
- Kim için sabredeyim, ya Resulallah?
- Kocan Musab bin Ümeyr için

Bunun üzerine, o zamana kadar sabır ve metanetini hiç bozmayan Hazret-i Hamne, birden değişti Yetim kalan çocuklarını düşündü “Vay benim başıma gelenlere” diye ağlamaya başladı

Ayrı bir değeri vardır
Bunun üzerine Resulullah efendimiz şöyle buyurdu:
- Hiç şüphesiz kadının yanında kocasının ayrı bir değeri vardır Hamne dayısının, kardeşinin ölümüne dayanabildi Fakat kocasının vefatını duyunca, metanetini koruyamadı

Hazret-i Hamne, kocası için aynı sabrı gösterememiş olmakla beraber, kadere itiraz da etmedi Resulullahın duâ ve tesellisiyle sakinleşti

Hazret-i Hamne daha sonra cennetle müjdelenen on sahabîden Talha bin Ubeydullah’la evlendi Onunla da mesut bir hayat yaşadılar Muhammed ve İmran isminde iki çocukları dünyaya geldi

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com