|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ebu, huzeyfe, iyi, kerimi, kurani, mevla, okuyanlardan, salim |
![]() |
Kur'ân-İ Kerîmi En İyi Okuyanlardan: Sâlim Mevlâ Ebû Huzeyfe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'ân-İ Kerîmi En İyi Okuyanlardan: Sâlim Mevlâ Ebû HuzeyfeHazret-i Ebû Bekir zamanında Müseylemet'ül Kezzâb'a karşı yapılan Yemâme gazâsında Muhâcirlerin sancaktarı Hazret-i Sâlim Mevlâ Ebû Huzeyfe idi ![]() - Senin başına bir zarar gelmesinden korkarız ![]() Fakat o buyurdu ki: - Eğer ben sancağı taşımayacak olursam Kur'ân-ı kerîm ehlinin en bedbahtı olurum ![]() Meydan Allah nidâsıyla inledi Harp sırasında Beni Hanîfe kabîlesi, sancağı düşürebilmek için sancağın bulunduğu yere ve sancaktar Sâlim'e çok şiddetli bir hücum yaptılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat sancak yere düşmeden diğer eliyle tuttu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman ki İslâm askeri yetişti ve sancağı aldılar, o zaman yere düştü ![]() - Ve mâ Muhammedün illâ resûl ![]() ![]() ![]() ![]() Eshâb-ı kirâm ona yetiştikleri zaman bu âyeti okuduğunu işittiler ![]() ![]() - Beni de onun gibilerin yanına götürün! Vasiyetini yaptı ve 633 senesinde şehâdet mertebesine erişti ![]() ![]() Malının bir kısmını kölelerin azâd edilmesi için, üçte birini beytülmâle, üçte birin de ehline bırakmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Sâlim Mevlâ Ebû Huzeyfe, Mekke'den diğer Muhacirlerle çıkıp Medîne'ye gelinceye kadar Muhacirlere imâm oldu ![]() Allahü teâlâyı çok sever Bir gün Resûlullahın yanında Sâlim Mevlâ Ebû Huzeyfe'nin ismi zikredildi ![]() - Muhakkak ki Sâlim, Allahü teâlâyı çok sever ![]() ![]() Peygamberimiz yine bir gün buyurdu ki: - Kıyâmet günü birçok kimseler Tehâme dağı gibi sevâblarla gelirler ![]() ![]() Bu dehşetli durumdan ürperen Sâlim dedi ki: - Anam babam sana fedâ olsun yâ Resûlallah; biz o kavmi nasıl tanıyacağız? Seni hak Peygamber olarak gönderen Allahü teâlâya yemin ederim ki, ben onlardan olmaktan çok korkuyorum ![]() - Ey Sâlim onlar namaz kılarlar, oruç tutarlar, fakat kendilerine harâmdan bir şey teklif edildiği zaman Allahü teâlâdan hiç korkmadan o harâmı işlerler ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'ân-İ Kerîmi En İyi Okuyanlardan: Sâlim Mevlâ Ebû Huzeyfe |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'ân-İ Kerîmi En İyi Okuyanlardan: Sâlim Mevlâ Ebû HuzeyfePeygamberimiz yine bir gün buyurdu ki: - Kıyâmet günü birçok kimseler Tehâme dağı gibi sevâblarla gelirler ![]() ![]() Bu dehşetli durumdan ürperen Sâlim dedi ki: - Anam babam sana fedâ olsun yâ Resûlallah; biz o kavmi nasıl tanıyacağız? Seni hak Peygamber olarak gönderen Allahü teâlâya yemin ederim ki, ben onlardan olmaktan çok korkuyorum ![]() - Ey Sâlim onlar namaz kılarlar, oruç tutarlar, fakat kendilerine harâmdan bir şey teklif edildiği zaman Allahü teâlâdan hiç korkmadan o harâmı işlerler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|