|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
binti, hanımlarından, peygamberimizin, reyhane, semun |
![]() |
Peygamberimizin Hanımlarından: Reyhane Binti Semun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimizin Hanımlarından: Reyhane Binti SemunPeygamber efendimiz Hendek savaşından sonra, 626 senesinde, Medine’nin dışında bulunan ve bir kaleye sığınan Benî Kureyza yahudîlerinin üzerine yürüdü ![]() ![]() Benî Kureyza yahudîlerinin bulunduğu kale; muhasara ve kuşatmadan sonra müslümanların eline geçti ![]() ![]() Peygamberimizin hissesine düştü Benî Kureyza’dan alınan savaş ganimetleri ve esirler, müslümanlar arasında İslâm dinine uygun bir şekilde taksim edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah efendimiz o zaman yahudîlik dinine inanan Reyhane’yi, dilerse kendi dininde kalmak, dilerse müslüman olmak hususunda serbest bırakmışlardı ![]() - Ben kendi dinimde kalmak istiyorum ![]() Peygamberimiz bu hareket ve davranışıyla, “İslâm dinine girmek için zorlamak yoktur” hükmünü bizzat kendileri tatbik etmişlerdir ![]() Daha sonra Salebe bin Sâye’nin tavsiyesiyle Reyhane’nin kalbi İslâmiyete ısındı ![]() - Sen Allahü teâlânın ve Onun Resulünün yolunu tutmak ister misin? Ben böyle münasip görüyorum ![]() Hazret-i Reyhane de; “Evet” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Evliliklerim izinle olmuştur” Peygamber efendimiz, evlenmelerinin hepsini Allahü teâlânın emri ile yaptı ![]() ![]() ![]() (Bütün zevcelerimle evliliklerim ve kızlarımı evlendirmem, hepsi Cebrail’in Allahü teâlâdan getirdiği izinle olmuştur ![]() Hazret-i Reyhane sakin, temiz karaktere sahip, yumuşak huylu bir hanımefendi idi ![]() ![]() Hazret-i Reyhane, Medine’de bulunan yahudîlerin Benî Kureyza kabilesindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|