Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
binti, hanımlarından, peygamberimizin, reyhane, semun

Peygamberimizin Hanımlarından: Reyhane Binti Semun

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamberimizin Hanımlarından: Reyhane Binti Semun

Peygamber efendimiz Hendek savaşından sonra, 626 senesinde, Medine’nin dışında bulunan ve bir kaleye sığınan Benî Kureyza yahudîlerinin üzerine yürüdü Çünkü bunlar orada devamlı huzursuzluk kaynağı oluyorlardı

Benî Kureyza yahudîlerinin bulunduğu kale; muhasara ve kuşatmadan sonra müslümanların eline geçti İçinde bulunan yahudîler malları, mülkleri, çocukları ve kadınları ile birlikte ganimet olarak alındılar

Peygamberimizin hissesine düştü
Benî Kureyza’dan alınan savaş ganimetleri ve esirler, müslümanlar arasında İslâm dinine uygun bir şekilde taksim edildi Ganimetler taksim edilip, sıra esirlere gelmişti Reyhane de savaş esirleri arasında bulunuyordu Reyhane de Peygamber efendimizin hissesine düsmüştü Bunun üzerine, Reyhane Ümm-i Münzir’in evine gönderildi

Resulullah efendimiz o zaman yahudîlik dinine inanan Reyhane’yi, dilerse kendi dininde kalmak, dilerse müslüman olmak hususunda serbest bırakmışlardı Reyhane de, Peygamber efendimize şöyle arzetmişti:
- Ben kendi dinimde kalmak istiyorum

Peygamberimiz bu hareket ve davranışıyla, “İslâm dinine girmek için zorlamak yoktur” hükmünü bizzat kendileri tatbik etmişlerdir

Daha sonra Salebe bin Sâye’nin tavsiyesiyle Reyhane’nin kalbi İslâmiyete ısındı Bunun üzerine Peygamberimiz daha sonra Reyhane’ye şöyle buyurdular:
- Sen Allahü teâlânın ve Onun Resulünün yolunu tutmak ister misin? Ben böyle münasip görüyorum

Hazret-i Reyhane de; “Evet” dedi Peygamber efendimiz, bu davranışından sonra Reyhane’yi azat ettiler Kendilerini, bizzat Mehir vererek, nikâhına aldılar Düğünleri de Ümm-i Münzir’in evinde oldu Böylece bütün müslümanların annesi olmak şerefine kavuştu

“Evliliklerim izinle olmuştur”
Peygamber efendimiz, evlenmelerinin hepsini Allahü teâlânın emri ile yaptı Bunlar dinî, siyasî veya merhamet ve ihsan ederek yapılan evlenmelerdir Reyhane ile de olan evlenme böyledir Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bütün zevcelerimle evliliklerim ve kızlarımı evlendirmem, hepsi Cebrail’in Allahü teâlâdan getirdiği izinle olmuştur)

Hazret-i Reyhane sakin, temiz karaktere sahip, yumuşak huylu bir hanımefendi idi Peygamber efendimizden önce vefat ettiği için naklettiği hadis-i şerif yoktur

Hazret-i Reyhane, Medine’de bulunan yahudîlerin Benî Kureyza kabilesindendir İlk önceleri Hakem isimli biri ile evlenmişti Adi Reyhane binti Semun’dur Doğum tarihi kesin olarak belli değildir Bakî kabristanlığına defnedilmiştir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com