Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atalarımıza, sesleniş

Atalarımıza Sesleniş

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atalarımıza Sesleniş

Senin Kalbin De Benim!
Tüm kültürlerde ölülerimizin aramızda, bizimle yaşadığına , ölülerimizin mirasını taşıdığımıza yönelik atasözleri vardırLafı fazla uzatmadan, kısaca bildireyim;
Atalarımız, ister anne tarafından isterse baba tarafından olsun fark etmiyor, ne ekerlerse onu biz biçiyoruz Nasıl ki onların fiziksel özelliklerini, yeteneklerini alıyoruz, aynı şekilde yapmış oldukları iyilikleri, duaları ferahlık olarak; yapmış oldukları kötülükleri de sıkıntı olarak miras alıyoruzOnların fiziksel güçlerini , dayanıklıklarını aldığımız gibi, bilgeliklerini, inanç güçlerini ve sevme kabiliyetleri de bize geçmektedir Bunu red etmek mümkün mü?Tabi ki "hayır"
Hiç bir ağaç dalının ucundaki filiz ağacı red edebilir mi?Biz de bağlı olduğumuz dala aidiz Dal kökler tarafından iyi besleniyorsa biz de besleniriz ve güçlü oluruz, beslenmiyorsa eğer kururuz
Ayrıca atalarımızı red ederken, onlardan aldığımız göz yapımızı, saç rengimizi veya resim, dil, müzik gibi yeteneklerimizi de geri vermemiz gerekirBu mümkün olmadığı için, bizimde aile morfik alanımızdan kopmamız mümkün olamaz
Ne kadar erken bunun farkına varıp, atalarımızın sorumluluğunu alırsak, o kadar erken yol alırızYol alırız derken kastettiğim tabi ki, tövbe yani temizliktirBaşımıza gelen olayların kökenlerinin atalardan kaynaklandığının( bu arada hepsinin atalardan kaynaklanmadığını belirtmeliyim) bilinciyle içimize dönmeliyiz İçimize dönüp "tövbe, ben anladım, hem yüreğimle, hem de aklımla" dememiz gerçekten çok önemlidir Mesela bir iftiraya uğradık diyelim İftiraya uğramanın acısını, sıkıntısını yaşadıkBu olayın başımıza gelme nedenini atalarımızda aramalı ve demeliyiz ki "tövbe, ben iftiraya uğramanın ne demek olduğunu aklım ve yüreğimle anladım İftira atan tüm atalarımın adına tövbe ediyorum ve iftiraya uğrayan taraftan af diliyorum onların soyuna sevgimi yolluyorumSevgimle yürekleri ferahlasın, kalpleri huzur bulsun"
Bu şekilde davranmak bizim sorumluluğumuzhem atalarımıza, insanlığa, hem de dünyaya karşı bir sorumluluğumuz
Herşeyi Allah'tan beklememek gerekirZaten tüm düzeni kuran "O"!

ATALARA SESLENİŞ
Artık ben
Dönüyorum yüzümü sana…
Ve seni görüyorum
Ve seni hissediyorum
Ve seni duyuyorum
Senden binlerce defa özür diliyorum
Seni arkama attığım,
Seni karanlıkta bıraktığım için…
Lütfen beni affet!
Seni kalbime sevgiyle almayı seçiyorum
Seni seviyorum…
Sevgimle ruhun ışık
Mekanın cennet olsun
Cennet mekanında mutlu ol!
Sen mutlu ol ki, ben de olayım
Ben mutlu olayım ki, sen de mutlu ol
Lütfen desteğin benimle olsun!
Benim kalbim senin kalbindir
Ne zaman mutlu olsam,
Yüreğim neşeyle , sevinçle ,şefkatle dolsa
Mutluluğum, neşem, sevincim senindir
Lüten affet beni!
Lütfen huzur bul!
Lütfen sevgime kapılarını aç!
Ben tüm kalbimi sana açtım
Sevgimle ruhun ışık
Mekanın cennet olsun!

Vildan Çolak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com