Atalarımıza Sesleniş |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Atalarımıza SeslenişSenin Kalbin De Benim! Tüm kültürlerde ölülerimizin aramızda, bizimle yaşadığına , ölülerimizin mirasını taşıdığımıza yönelik atasözleri vardırLafı fazla uzatmadan, kısaca bildireyim; Atalarımız, ister anne tarafından isterse baba tarafından olsun fark etmiyor, ne ekerlerse onu biz biçiyoruz Nasıl ki onların fiziksel özelliklerini, yeteneklerini alıyoruz, aynı şekilde yapmış oldukları iyilikleri, duaları ferahlık olarak; yapmış oldukları kötülükleri de sıkıntı olarak miras alıyoruzOnların fiziksel güçlerini , dayanıklıklarını aldığımız gibi, bilgeliklerini, inanç güçlerini ve sevme kabiliyetleri de bize geçmektedir Bunu red etmek mümkün mü?Tabi ki "hayır" Hiç bir ağaç dalının ucundaki filiz ağacı red edebilir mi?Biz de bağlı olduğumuz dala aidiz Dal kökler tarafından iyi besleniyorsa biz de besleniriz ve güçlü oluruz, beslenmiyorsa eğer kururuz Ayrıca atalarımızı red ederken, onlardan aldığımız göz yapımızı, saç rengimizi veya resim, dil, müzik gibi yeteneklerimizi de geri vermemiz gerekirBu mümkün olmadığı için, bizimde aile morfik alanımızdan kopmamız mümkün olamaz Ne kadar erken bunun farkına varıp, atalarımızın sorumluluğunu alırsak, o kadar erken yol alırızYol alırız derken kastettiğim tabi ki, tövbe yani temizliktirBaşımıza gelen olayların kökenlerinin atalardan kaynaklandığının( bu arada hepsinin atalardan kaynaklanmadığını belirtmeliyim) bilinciyle içimize dönmeliyiz İçimize dönüp "tövbe, ben anladım, hem yüreğimle, hem de aklımla" dememiz gerçekten çok önemlidir Mesela bir iftiraya uğradık diyelim İftiraya uğramanın acısını, sıkıntısını yaşadıkBu olayın başımıza gelme nedenini atalarımızda aramalı ve demeliyiz ki "tövbe, ben iftiraya uğramanın ne demek olduğunu aklım ve yüreğimle anladım İftira atan tüm atalarımın adına tövbe ediyorum ve iftiraya uğrayan taraftan af diliyorum onların soyuna sevgimi yolluyorumSevgimle yürekleri ferahlasın, kalpleri huzur bulsun" Bu şekilde davranmak bizim sorumluluğumuzhem atalarımıza, insanlığa, hem de dünyaya karşı bir sorumluluğumuz Herşeyi Allah'tan beklememek gerekirZaten tüm düzeni kuran "O"! ATALARA SESLENİŞ Artık ben Dönüyorum yüzümü sana… Ve seni görüyorum Ve seni hissediyorum Ve seni duyuyorum Senden binlerce defa özür diliyorum Seni arkama attığım, Seni karanlıkta bıraktığım için… Lütfen beni affet! Seni kalbime sevgiyle almayı seçiyorum Seni seviyorum… Sevgimle ruhun ışık Mekanın cennet olsun Cennet mekanında mutlu ol! Sen mutlu ol ki, ben de olayım Ben mutlu olayım ki, sen de mutlu ol Lütfen desteğin benimle olsun! Benim kalbim senin kalbindir Ne zaman mutlu olsam, Yüreğim neşeyle , sevinçle ,şefkatle dolsa Mutluluğum, neşem, sevincim senindir Lüten affet beni! Lütfen huzur bul! Lütfen sevgime kapılarını aç! Ben tüm kalbimi sana açtım Sevgimle ruhun ışık Mekanın cennet olsun! Vildan Çolak |
|