|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
düşünceler, etme, imgeleme, tasavvur, üzerine |
![]() |
İmgeleme, (Tasavvur Etme) Üzerine Düşünceler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmgeleme, (Tasavvur Etme) Üzerine Düşünceler![]() İnisiye olmayan kişiler Hayal Gücünü popular anlamda "hayal ürünü" ile eş anlamda idrak ederler ![]() ![]() ![]() Bir insan astralda ve hatta daha yüksek bir alemde bir şekil yarattığını hayal ediyorsa ve o şekil o alemde mekan eden zeki bir varlık tarafından bizim alemdeki çevre kadar somut olarak algılanıyorsa ![]() ![]() ![]() Majinin uygulanması için hem Hayal Gücü, hem de İrade Gücü faaliyete geçmelidir ![]() ![]() ![]() İrade Gücü desteksiz bir akım gönderebilir ![]() ![]() ![]() Desteksiz Hayal Gücü bir şekil yaratabilir ve bu suret belirsiz bir sure için varlığını sürdürebilir ![]() ![]() Ancak bunların ikisi birleştirildiği zaman - Hayal Gücü bir şekil yarattığında - ve İrade Gücü o şekli yönetip kullandığında, harika Majikal sonuçlar elde edilir ![]() Aşağıdaki örnekler uyguladığım ve kısmen öğrettiğim majikal aktarım operasyonu açıklamayabilir ![]() Ama burada dikkat ister - Her ne kadar bu yöntem Altın Şafağa inisiye olmadan önce kendi araştırma ve tefekkürlerimle elde etim ve sadece güvenebildiğim iki kişiye aktarmaya uygun gördüm ![]() Hiçbir zaman unutulmamalı ki, bir okült işlem hem iyilik, hem de kötülük için kullanılabilir ![]() ![]() ![]() Bu konuda ne kadar çok düşünsem, bu bilginin Cemiyetimizin dışına sızmaması gerektiği konusunda ikna oluyorum ![]() İlk Örnek Birkaç yıl önce, belirli bir kişiyle ne zaman uzun süre konuştuğumda her zaman bitkin düştüğümü fark ettim ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan dolayı, sonradan geldiği bildirildiğinde, daha odaya girmeden kendimi ona kapattım ![]() ![]() ![]() ikinci Örnek Kendisini ruhsal olarak geliştirmek isteyen bir hanım, bu amaçla pasif medyumik özellikleri geliştirmişti, sonuçta sağlığı bozulmaya başladı ![]() Bir sefer kendisini çok zayıf hissetmişti ve hipnoz etmemi istemişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zamanlar Altın Şafağa inisiye değildim, yoksa akıbetinde kendi korunmam için Defetme Pentagram Ritüeli kullanırdım ![]() ![]() ![]() Üçüncü Örnek Bir hanım, sık sık görüştüğü ve yakında bulunması onu bitkin ve hasta kılan bir adama karşı okült desteğimi istedi ![]() Sağlığı kötüydü ve diğer bir psişik vampirlik olayı olabileceği aklıma geldi ![]() Adamın tarifini aldım, ama uygulayacağım yöntem ve zamanı vermedim ![]() İlk başta, onları karşılıklı yüz yüze imgeledim, sonra araya bir koruma zırhını koydum ![]() ![]() ![]() Dördüncü Örnek Bir hanım üzerinde tuhaf bir cazibesi olan bir adamdan söz etti; aslında ona karşı ilgisi olmadığı halde, hep onu düşünüyordu ![]() Bu adamın Vudu majisine aşina olduğuna dair bilgi edinmiştim ve cazibeyi bozmaya karar verdim ![]() Onların karşılıklı yüze yüze geldiklerini ve adamın hanımın üzerine odik akışkanlık akımları gönderdiğini ve onu sararak musallat ettiğini imgeledim ![]() ![]() Doğal olamayan bu cazibe kısa süre sonra bir son buldu ve birkaç ay sonra ilişkileri sona erdi ![]() Beşinci Örnek Bir adam yıllar önce bir tanıdığının sürekli olarak belirli bir sövgü, küfür kullandığını ve o zamandan beri bu kelime onda obsesyon halinde sürekli aklına takıldığını, en olmayacak zamanlarında aklını dağıttığını şikayet etti ![]() Kanımca, bu kelime doğuluların mantra dedikleri sesi oluşturdu, bilindiği gibi mantra akaşada titreşim yaparak okült etkiler yaratabilen söz veya sözcüktür ![]() Tahmin ettim ki, hassas kişinin yakınlarında bir elemental varlık musallat olup bundan faydalanıp enerji çekip besleniyordu ![]() ![]() ![]() Kendisini bir daha gördüğümde, elemental varlığı yok edemediğini ama uzaklaştırabildiğini ve artık pek rahatsız etmediğini söyledi ![]() Bu konuda bir uyarı vermek isterim ![]() Herhangi bir majikal çalışma yapmadan önce bir adepte [okült üstada] danışmak geçerli ve çoğu zaman önerilecek bir hususken, diğer herhangi bir açıdan iş tamamlanıncaya kadar sıkı bir gizlilik uygulanmalıdır ![]() ![]() Eğer uğruna çalışmayı yaptığın kişiye söylerseniz, dengeyi bozar ve işi aksatacak ve ulvi okült etkinin alınmasını önleyebilecek sinirli bir beklenti hali yaratılmış olur ![]() Ek Yorumlar Yazan C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardeşimiz V ![]() ![]() ![]() Anlattıkları değerlidir, hepinizin uygulayabileceği tarzda pratiktir ve gerçekten taktire şayandır ![]() Bu konuda sadece bir iki not ilave edebilirim: Hayal gücü veya imajinasyonu fantezi, düşler ve boş vizyonlardan ayırmak gerekir ![]() ![]() Hayal gücü zihnin Yaratıcı Yetisi, plastik enerji — Şekillendirici Güçtür ![]() Ezoterik Teosofistlerin dilinde, Hayal Gücünün düşünce formlarını yaratabilme gücüne KRİYA SAKTİ denilir, bu İrade tarafından bereketlendiğinde iç özgüsel enerjisiyle dış fenomen, algılanabilir sonuçlar yaratmayı sağlayan düşüncenin esrarengiz gücüdür ![]() Kadim bir Hermetik dogmaya göre konsantrasyon sanatı geliştirilirse herhangi bir fikir tezahür ettirilebilir, benzeri bir şekilde dışsal bir sonuç bir İrade Gücü akımıyla da yaratılabilir ![]() Kabala öğretir ki insan İrade ve Düşünce ile yaratıcı gücüyle meleklerden daha İlahi olduğunu öğretir ![]() ![]() ![]() Zahiri dindeki Melek görüşü bile bunu destekler, zira bu görüşte bir melek sadece emirleri yerine getirir, ama kendi başına bir yenilik yapamaz, yaratamaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İmgeleme, (Tasavvur Etme) Üzerine Düşünceler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmgeleme, (Tasavvur Etme) Üzerine DüşüncelerMajinin uygulanması için hem Hayal Gücü, hem de İrade Gücü faaliyete geçmelidir ![]() ![]() ![]() İrade Gücü desteksiz bir akım gönderebilir ![]() ![]() ![]() Desteksiz Hayal Gücü bir şekil yaratabilir ve bu suret belirsiz bir sure için varlığını sürdürebilir ![]() ![]() Ancak bunların ikisi birleştirildiği zaman - Hayal Gücü bir şekil yarattığında - ve İrade Gücü o şekli yönetip kullandığında, harika Majikal sonuçlar elde edilir ![]() * Teşekkürler bilincine) |
![]() |
![]() |
|