Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düşünce, enerji, sözcüklerde

Düşünce Ve Sözcüklerde Enerji Var

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düşünce Ve Sözcüklerde Enerji Var



Scientific American Ocak 1994 sayısında John Horgan’a ait “Dağınık İşlevler” makalesinde yer alan deneyde, gönüllülere bir liste veriyorlar ve bu isimleri yüksek sesle okurlarken, o sözcükle alakalı bir yüklem söylenmesi isteniyor (Örneğin: "Köpek" kelimesine, ?havlamak’ fiili uygun)

Bu deneyde, beyinde sürekli bir aktivite artışı gözleniyor ve ilginç olan, sürekli tekrarlar yapıldığında, nöron aktivitesi başka bölgelere kayıyor Yeni bir kelimeyi seslendirdiklerinde, nöron aktivitesi ilk bölgeye dönerken, sürekli tekrarında, yine başka bölgelere kaydığı görülüyor Yani otomatikleştikten sonra, beynin başka bölgesi bu görevi sürdürüyor

Dinsel verileri, “kuantum” , “hologram” gibi bilimsel veriler ile izahını yapan Ahmed Hulusi konu hakkında şunları söylüyor:

“Allah’a ait olarak bilinen bir mânâyı tekrar ettiğimiz zaman beyinde ilgili hücre grubunda bir biyoelektrik akımı meydana geliyor ve bu, bir tür enerji şeklinde manyetik bedene yükleniyor! Aynı zamanda siz bu mânâyı tekrara devam ederseniz; yâni bu kelimeyi tekrara devam ederseniz, bu defa bu kelimenin tekrarından oluşan biyoelektrik, daha da güçlenerek yeni hücre birimlerini devreye sokuyor ve bir kapasite genişlemesi söz konusu oluyor” (1)

Dr Ender Saraç’a Göre Enerji Kökleri

Bakın, bu konu hakkında, Hürriyet gazetesinde kendisiyle yapılan bir röportajda DrEnder Saraç ne diyor:

“Bunu kavramak için kişinin reiki, evrensel enerji, meditasyon gibi spiritüel teknikleri bir de ince enerjileri bilmesi lazım Zikir de meditasyon mantraları, reiki sembolleri gibi bir teknolojidir Belli sesleri tekrar edip jeneratör gibi enerji üretirsiniz Kuran’da geçen Allah’ın 99 isminden her biri, bir enerji köküdür Bu dini, siyasi bir şey değil, bir teknoloji Bunu mistik, dini, siyasi kalıplara sokan bizleriz Artık hekimlerin bunlara sahip çıkması gerekir Bilim adamları safsata deyip ihmal ettiği zaman bu bilgiler şarlatanlara akmaya başlıyor” (2)

Sözcüklerde Enerji Var

“Bu kelimelerin içinde enerjiler var, siz ister inanın ister inanmayın Burada fiziksel bir şey devreye giriyor Manasını da bilirseniz, yani kalp çakranızı da açarsanız o kanal genişler, çok daha fazla verim alırsınız Meditasyon sembolleri Sanskritçe yani eski Hintçe’dir, Reiki sembollerini Japon rahipler yapmıştır Tevrat’ta da Tanrı’nın 72 isim vardır o da çok kuvvetli bir enerjidir ve Kabala mistisizminde kullanılır Bunların hepsinde devreye giren fizik kurallarıdır" (3)

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.