Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adayları, başlatıldı, çalışma, için, öğretmen

Öğretmen Adayları İçin Çalışma Başlatıldı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğretmen Adayları İçin Çalışma Başlatıldı

Öğretmen adayları için çalışma başlatıldı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) öğretmen adayları için kaldırılması amacıyla çalışma başlattı

Çubukçu, Personel Genel Müdürlüğü ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışma kapsamında bakanlık kurmaylarıyla birlikte toplantı yaptı Çubukçu’nun bu girişiminde, atama bekleyen öğretmen adaylarının ve öğretmen olmaya aday üniversitelilerin MEB’e gönderdiği “Beş yıl fakültelerde öğretmen olmak için eğitim görüyoruz Üniversite sınavı için elenerek geldiğimiz ve başarıyla mezun olduğumuz halde yine bir eleme sınavına tabi olmak istemiyoruz” mesajları etkili oldu

Kararı Bakliyorlar
2008-2009 döneminde 250 bin öğretmen adayı KPSS’ye girdi Yaklaşık 320 bin öğretmen adayı atama bekliyor Yıl içinde yapılan atamaları yeterli bulmayan, bu nedenle MEB’i eleştiri vemesaj yağmuruna tutan öğretmen adaylarının sesine Bakan Çubukçu kulak verdi Çubukçu, bürokratlarıyla yaptığı toplantılar sonrası öğretmen adaylarının “KPSS istemiyoruz” isteklerine çözümiçin alternatif proje arayışına girdi Çubukçu’nun, öğretmen adaylarının girdiği KPSS’nin kaldırılıp, yerine sınavsız geçiş ile puanlama sistemi getirilmesi üzerinde durduğu belirtiliyor

Eylem Yaptılar
Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS nedeniyle atanmayan öğretmen adayları, yıllardır her türlü eyleme başvurdu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’deki “KPSS’yi kaldıracağız” sözünü hatırlattı

163 Bin Öğrenci Var
69 eğitim fakültesinden geçen yılın verilerine göre 38 bin 674 kişi mezun olurken, öğrenimgören öğrenci sayısı 163 bin 212 Öğretmenlik yapabilmeleri için formasyon eğitimi verilen fen edebiyat fakültelerinin sayısı da 89 Bu fakültelerde 2008-2009 öğretim yılında 166 bin 955 öğrenci okuyordu 26 bin 123 öğrenci de mezun oldu

Kaynak: Haber7

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com