07-17-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saç Ve Cilt Bakımı İçin Pratık Önerıler...
- YIPRANMIŞ SACLAR
- muzu badem yagıyla karıstır 15 dk sacında beklet maden suyuyla yıka ardından sampuan ve sac kıremıyle yıka
- KURU SACLAR
- balla sutu karıstır sac derısıne 15 dk beklet ve yıka
- PARLAK SAÇ ICIN
- 1 yumurta sarısı 2 corba kasıgı zeytınyag bunları sac dıplerıne sur masaj yap10 dk beklet sampuanla yıka
- CABUK UZAMASI ICIN
- 1 adet turp rendele suda yarım saat pısır ve suz ıcıne yumurta sarısı koy 15 dk beklet ve yıka SAÇ ICIN PROTEIN
2 yumurtayı cırp 1 corba kasıgı bal 1 corba kasıgı sırke(elma) ve glıserın koy ve 15 beklet ve yıka
- KURU VE YIPRANMIS SAÇLARA
- 2 corba kasıgı zeytınyagı ısıtın bunu yavas yavas ttum saclara yedırın sıcak suda ıslanan havluyu basına sur havluyu 2 veya 3 kere tekrarla
- GOZ ALTI MORLUK VE ŞİŞ ICIN
- patetes goz altına yada tamamen koy, soguk ve sekerlı cay pamukla goz altına sur , buzuda 5 dakka goz altında tut
- SIVILCE
- 1 su bardagı nar suyu ( eksı) sırke ıle karıstır pamukla yuzune sur
- SIVILCE
- 2 su bardagı suya 2 corba kasıgı ıhlamur koyup 20 dk kaynat tulbentle gecır pamukla yuzune sur
- KURU CILTLER
- 1 avuc dolusu cılek cam kapta catalla ezın sut, badem yagı ve krema yuzune sur 10 dk beklet ve yıka
- CILT BESLEYICI MASKE
- 1 adet olgun armutu soyup cam bır kase ıcınde catalla ezın kalın bır tabaka halınde yuzunuze surun 15 dk beklet ve yıka
- PARLAK CILT ICIN
- 2 adet turp suda ıyıce kaynat ezzın ve lapa halıne gelınce sut, badem yagı, bal ılave edın tum vucuda ve cılte yıkanmadan 1 saat once surun
- KIRISIKLIK MASKESI
- ıhlamur cıcegınının yaapragını ezın daha sonra sut,salatalık suyu ekleyerek karma halıne getırın ve yuze surun 15 dk beklet haftada 1 kez uygula
- KURU CILT
- yatmadan once yagı alınmıs sute patırdıgın pamukla yuzune surun sonra ılık suyla pamukla sılın
- KIRISIKLIK
- yarım lıte su bır tatlı kasıgı karbonat ılave edın pamukla yuzune sur 15 dk beklet ve yıka
- GOZENEK ACICI
- 1 salatalık , 1 su bardagı sut salatalıgı reendele sutle karıstır kaynat ve suzun her gun sabah aksam bu karısımı yuzune sur
- GERGINLIK ANTI BOTOX
- yogurt ,lımon,sut,havuc,salatalık, yumurta sarısı bu karısımı yuzune sur 10 dk beklet ve yıka
- KADIFE BIR CILT ICIN
- 1 adet yumurta akını kar halıne getırın 1 yemek kasıgı bal , 1 kac damla badem yagı koy sabahları yuzune sur 1 yda 2 saat beklet haftada 1 kez tekrarla
bunların hepsı kırısıklık harıc hepsı bızzat kendım tarafımdan denenmıstır ve arkadslarımada denetmıs ve menmun kalınmıstır bıraz yemek tarıfı gıbı ama hepsıde dogal kaynaklardan umarım memnun kalırsınız ben kozmetıkte calıstıgım ıcın bu tıp bılgıler bılıyorm sızınlede paylasmak ıstedım
|
|
|