|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bakın, güzelim, katli, oldu, türkçe, türkçemizin, yıllanmış |
Bakın Güzelim Türkçemizin,Katli Nasıl Oldu,Yıllanmış Türkçe! |
|
|
#1 |
|
suskun
|
Bakın Güzelim Türkçemizin,Katli Nasıl Oldu,Yıllanmış Türkçe!Türkçemizin İlk Hali,Son Durumu Ve Geleceği! ![]() ![]() ![]() Yıl: 1965 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım ![]() Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı![]() Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim![]() "Yıl: 1975 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı ![]() Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim![]() "Yıl: 1985 "Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım ![]() Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi Amma ve lâkin kısa bir süre sonrakendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı ![]() Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim![]() "Yıl: 1995 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() Fenâ hâlde kal geldi yâni![]() Ama bu iş bizi bozar dedim Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim![]() ![]() Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim ![]() "Yıl: 2006 "Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni ![]() Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni![]() Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik ![]() Sarıl oğlum dedim, bu manita senin![]() 'Hav ar yu yavrum?'"Yıl: 2026 "Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden ![]() Off, ay dont nov âbi yaa![]() Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita![]() 'Hay beybi![]() '"
|
#2 |
|
bbk
|
çok ince bir katliam olmuş gerçekten:) şaka biyana türkçemizi katleden tv yayınlarıdır tabi özenti gençlikte ne görürse onu alır türkçemizi yine biz yaşatırız bırakın konuşurkeni foruma veya başka biyere yazarken dahi dikkat etmeliyiz türkçemize![]() teşekkürler suskun
|
|
#3 |
|
bukettt
|
daha önce bi yerde okumustum bunu ![]() özenti moda olmuş![]() çok üzücü ve önlem alınması gereken bi durum![]() ya herkes kendinde önlem alsın yeter![]() ![]() teşekkürler suskun |
|
|
|
#4 |
|
feyza
|
ne kdr kısa sürede ne kdr yozlaşmışız dil konusunda bi o kdr da traji komik tşkler paylaşım için suskun |
|
Cevap : Bakın Güzelim Türkçemizin,Katli Nasıl Oldu,Yıllanmış Türkçe! |
|
|
#6 |
|
[KAPLAN]
|
Cevap : Bakın Güzelim Türkçemizin,Katli Nasıl Oldu,Yıllanmış Türkçe!Konu biraz ciddi, biraz mizahi çok güzel işlenmiş Eline sağlık Sevgili Suskun![]() ![]()
|
|
|
|